arkiv / äldre artiklar
april 2014.
Rotundon - "pepparsubstansen".
Sotolon - "botrytissubstansen".
Cabernetfamiljens arom- och smakbeskrivning.
mars 2014.
Malolaktisk jäsning - arom och smak.
februari 2014.
Alkohol och sexuella prestationer.
Krug versus Krug. januari 2014.
Reseberättelse Bandol.
Världens mest odlade druvsorter 2010.
november 2013.
Kalla Fakta - Gift i glaset.
april
2013.
Cabernetfamiljen och "paprikanoten".
Nyttiga
droger - Nikotin.
Cabernet Sauvignon - Merlot. Lika som bär?.
februari
2013.
EU's nya vinlag.
Kaffesmakande
Pinotage.
Rotundone - Grüner Veltliner.
augusti
2012.
Syrahdruvans franska ursprung.
april
2012.
Tillsatser
i mat och vin.
februari
2012.
Italienska
viner och dess körsbärskaraktär.
Bordeauxdruvorna och dess släktskap.
januari
2012.
Myten om smakzonerna.
november
2010.
Vinaromer och dess ursprung.
oktober
2010.
Gouais Blanc - en dålig druvsort med bra
gener.
juli
2010.
Rökighet i sydafrikanska viner - en "update".
december
2009.
Undvik
följa glashysterin
november 2009.
Sauvignon Blanc och dess svavelföreningar.
Snusdebatten
och nikotin.
oktober
2009.
Eu's nya vinlagar.
januari
2009.
Kaffe
skyddar mot demens.
november
2008.
Glutamat och UMAMI.
Eukalyptusarom
i vner.
Botrytiserade
viner.
oktober
2008.
Alkohol
och sömn.
september
2008.
Iso glas, vad är det?
augustil
2008.
Rökighet i Sydafrikanska viner, del 1.
Rökighet i Sydafrikanska viner, del 2.
mars
2008.
Zinfandel = Primitivo = Crljenak Kastelanski.
En
vindruvas utveckling från befruktning till skörd.
december
2007.
Mikrooxygenering
- vad innebär begreppet?
"Foxy" - det smakar "Räv"!!!
november
2007.
Mineralbegreppet
- ett missanvänt uttryck.
oktober2007.
Brettanomyces
och dess effekt på vinets arom.
augusti
2007.
Svartpeppararom
i vin.
Alkohol skyddar mot reumatism.
juli
2007.
Vad
innehåller vin (rött vin)?
L Fenoliska
föreningar i vin - en liten överblick.
L Tanniner - vad är det?
Resveratrol - En "sjujävla" molekyl!!!
Är
alkoholens förtjänster större än dess kostnader?.
juni
2007.
Botrytiserade
viner - Varför doftar/smakar dom dom dom gör.
april
2007.
Rökighet i Sydafrikanska viner.
Huvudvärk av vin.
mars
2007.
Ännu
mera defekter - "skruvkapsylsdefekt"...
L Vad
är korkdefekt?
L Vad
gör korkindustrin?
L
Reducerade
aromer - vad menas?
Korkdefekt?,
nej bara en korkad artikel...
Biodynamik - en ockult rörelse
Pinotage och dess arom
Vin
och graviditet då?
februari
2007.
Nu
luktar det dill igen
Vindrickare
lever nyttigt!!!
Vin Ruspo - stulet vin
januari
2007.
Riesling
och Silvaner - Kärlekshistorien som blev intet
Drick
måttligt lev längre
Petroleum- och fotogenliknande aromer i vin
december
2006.
Syrahs
franska ursprung
Dokumenten i arkivet ovan är alla pdf dokument och
öppnas i nytt fönster genom att helt enkelt klicka på länken.
Obs! att det krävs Adobe Reader (Acrobat Reader)
för att öppna dokumenten. Adobe reader kan laddas ner genom att gå in
på adobes hemsida (klicka på bilden nedan).

|