vininfo.nu
en tidning på nätet
        

maj 2014

"Bordeaux makes you think of silly things; and Burgundy makes
you talk about them,
but Champagne makes you DO them."

om vininfo.nu

artiklar / reportage

notiser i vinpressen


arkiv:

äldre artiklar

äldre notiser


länkar:

lars vinsida
systembolaget
munskänkarna
HD Uppkorkat


böcker:

 
The Oxford Companion to Wine, 3rd Edition


Munskänkarnas Vinbok

 

arkiv / äldre artiklar

april 2014.
Rotundon - "pepparsubstansen".
Sotolon - "botrytissubstansen".
Cabernetfamiljens arom- och smakbeskrivning.

mars 2014.
Malolaktisk jäsning - arom och smak.

februari 2014.
Alkohol och sexuella prestationer.
Krug versus Krug.

januari 2014.
Reseberättelse Bandol.
Världens mest odlade druvsorter 2010.

november 2013.
Kalla Fakta - Gift i glaset.

april 2013.
Cabernetfamiljen och "paprikanoten".
Nyttiga droger - Nikotin.
Cabernet Sauvignon - Merlot. Lika som bär?.

februari 2013.
EU's nya vinlag.
Kaffesmakande Pinotage.
Rotundone - Grüner Veltliner.

augusti 2012.
Syrahdruvans franska ursprung.

april 2012.
Tillsatser i mat och vin.

februari 2012.
Italienska viner och dess körsbärskaraktär.
Bordeauxdruvorna och dess släktskap.

januari 2012.
Myten om smakzonerna.

november 2010.
Vinaromer och dess ursprung.

oktober 2010.
Gouais Blanc - en dålig druvsort med bra gener.

juli 2010.
 Rökighet i sydafrikanska viner - en "update".

december 2009.
 Undvik följa glashysterin

november 2009.
Sauvignon Blanc och dess svavelföreningar.
 Snusdebatten och nikotin.

oktober 2009.
Eu's nya vinlagar.

januari 2009.
 Kaffe skyddar mot demens.

november 2008.
 Glutamat och UMAMI.
 Eukalyptusarom i vner.
 Botrytiserade viner.

oktober 2008.
 Alkohol och sömn.

september 2008.
 Iso glas, vad är det?

augustil 2008.
 Rökighet i Sydafrikanska viner, del 1.
 Rökighet i Sydafrikanska viner, del 2.

mars 2008.
 Zinfandel = Primitivo = Crljenak Kastelanski.
 En vindruvas utveckling från befruktning till skörd.

december 2007.
 Mikrooxygenering - vad innebär begreppet?
 "Foxy" - det smakar "Räv"!!!

november 2007.
 Mineralbegreppet - ett missanvänt uttryck.

oktober2007.
 Brettanomyces och dess effekt på vinets arom.

augusti 2007.
 Svartpeppararom i vin.
 Alkohol skyddar mot reumatism.

juli 2007.
 Vad innehåller vin (rött vin)?
    L  Fenoliska föreningar i vin - en liten överblick.
    L  Tanniner - vad är det?
 Resveratrol - En "sjujävla" molekyl!!!
 Är alkoholens förtjänster större än dess kostnader?.

juni 2007.
 Botrytiserade viner - Varför doftar/smakar dom dom dom gör.

april 2007.
 Rökighet i Sydafrikanska viner.
 Huvudvärk av vin.

mars 2007.
 Ännu mera defekter - "skruvkapsylsdefekt"...
    L  Vad är korkdefekt?
    L  Vad gör korkindustrin?
    L  Reducerade aromer - vad menas?
 Korkdefekt?, nej bara en korkad artikel...
 Biodynamik - en ockult rörelse
 Pinotage och dess arom

 Vin och graviditet då?

februari 2007.
 Nu luktar det dill igen
 Vindrickare lever nyttigt!!!
 Vin Ruspo - stulet vin

januari 2007.
 Riesling och Silvaner - Kärlekshistorien som blev intet
 Drick måttligt lev längre
 Petroleum- och fotogenliknande aromer i vin

december 2006.
 Syrahs franska ursprung

Dokumenten i arkivet ovan är alla pdf dokument och öppnas i nytt fönster genom att helt enkelt klicka på länken.

Obs! att det krävs Adobe Reader (Acrobat Reader) för att öppna dokumenten. Adobe reader kan laddas ner genom att gå in på adobes hemsida (klicka på bilden nedan).



   
© Lars Jonsson - vininfo.nu